La fabricació personal, l’electrònica i el DIY (Do It Yourself) són temes d’actualitat grà cies, entre altres motius, al maquinari lliure com Arduino i a una necessitat de crear noves formes d’interacció. Aquesta temà tica es va tractar en algunes ponències de la JUX d’aquest any 2012 i constitueix una de les lÃnies dels FabLab i de la interacció tangible.
En el darrer número del ACM Transactions on Computer-Human Interaction (TOCHI), trobem aquest artÃcle:
@book{
author = {Donald A. Norman and Stephen W. Draper},
title = {User Centered System Design; New Perspectives on Human-Computer Interaction},
year = {1986},
isbn = {0898597811},
publisher = {Lawrence Erlbaum Associates, Inc.},
address = {Mahwah, NJ, USA},
}
Tot i ser una obra amb molts autors, cada contribució procura fer referència als altres capÃtols del llibre i això fa que la seva lectura no sigui un seguit de capÃtols inconnexos, com passa en altres obres.
@inproceedings{1035067,
author = {Karen Renaud and Phil Gray},
title = {Making sense of low-level usage data to understand user activities},
booktitle = {SAICSIT '04: Proceedings of the 2004 annual research conference of the South African institute of computer scientists and information technologists on IT research in developing countries},
year = {2004},
pages = {115--124},
location = {Stellenbosch, Western Cape, South Africa},
publisher = {South African Institute for Computer Scientists and Information Technologists},
address = {, Republic of South Africa},
}
L’article presenta una investigació sobre la experiència d’ús d’un sistema a partir de les dades recollides. El sistema de recollida de dades es basa en un projecte que adreça la qüestió de recollir dades de “baix nivell” i proporcionar-les a investigadors per a que puguin realitzar estudis exploratoris sobre les interaccions dels usuaris.
We’ve gathered a lot of public behavioral data from online communities and analyze it to find patterns that we can associate with interesting social-science phenomena and that are relevant to business.
In many ways, companies like Microsoft and others who have leveraged online phenomena are flying blind with their online product communities–they don’t see the patterns and structures of their communities.