making sense of low-level usage data to understand user activities

@inproceedings{1035067,
author = {Karen Renaud and Phil Gray},
title = {Making sense of low-level usage data to understand user activities},
booktitle = {SAICSIT '04: Proceedings of the 2004 annual research conference of the South African institute of computer scientists and information technologists on IT research in developing countries},
year = {2004},
pages = {115--124},
location = {Stellenbosch, Western Cape, South Africa},
publisher = {South African Institute for Computer Scientists and Information Technologists},
address = {, Republic of South Africa},
}

L’article presenta una investigació sobre la experiència d’ús d’un sistema a partir de les dades recollides. El sistema de recollida de dades es basa en un projecte que adreça la qüestió de recollir dades de “baix nivell” i proporcionar-les a investigadors per a que puguin realitzar estudis exploratoris sobre les interaccions dels usuaris.

Els investigadors utilitzen les dades per descobrir patrons o seqüències d’activitat, sense una hipòtesi inicial. És a dir, la pregunta que els investigadors volen respondre no és una hipòtesi preconcebuda sinó que la pregunta pot anar canviant segons s’estudien les dades. Les dades de baix nivell són una font d’informació molt interessant per HCI. Aquestes dades es capturen de tal manera que reflecteixin les interaccions del usuari amb el sistema.

En el projecte que presenta, les dades es refereixen les accions dels usuaris amb el teclat, ratolí i altres dispositius d’entrada. Aquestes dades es poden enriquir amb fotografies, vídeo o captures de pantalla. L’aproximació que és proposa es basa en recollir tantes dades com sigui possible. D’aquesta manera, afirmen, serà possible donar suport a més investigacions. Això és clarament diferent d’altres propostes que recullen dades únicament sobre els events o accions que es consideren rellevants.

L’estudi concret que es descriu a l’article es basa en l’estudi de les interrupcions i l’activitat de l’usuari després d’aquestes interrupcions. Mitjançant aquest estudi es volen entendre les accions que l’usuari realitza per a restablir el context mental després d’una interrupció. Es descriu com s’han recollit les dades, com s’han processat i com s’han interpretat.

 

Author: enric

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *